تست پاپ اسمیر که برخی از افراد آن را به تست پاپ میشناسند برای تشخیص سرطان دهانه رحم به کار میرود. این تست شامل بررسی میکروسکوپی سلول های جمع آوری شده از دهانه رحم می باشد. پاپ اسمیر به پزشکان این امکان را میدهد که تمامی عارضه های دهانه رحم را تشخیص دهند و از مبتلا شدن بانوان به سرطان دهانه رحم در آینده جلوگیری کنند.
تست پاپ اسمیر چیست؟
همانطور که در بالاتر به صورت کلی این آزمایش را برای شما توضیح داده ایم لازم است بدانید علاوه بر تست پاپ اسمیر آزمایش HPV نیز برای تشخیص سرطانه دهانه رحم استفاده میشود. در آزمایش پاپ اسمیر متخصص جراحی های زیبایی زنان با معاینه از ناحیه لگن بانوان می تواند نمونه گیری از سلول های دهانه رحم را انجام دهد و سپس آن را برای بررسی به آزمایشگاه بفرستد. لازم به ذکر است که این آزمایش برای بانوان بالای 30 سال ممکن است با آزمایش HPV همراه باشد.
چه افرادی باید پاپ اسمیر را انجام دهند؟
تمامی بانوانی که فعالیت جنسی دارند لازم است هر سه سال یک بار این آزمایش را انجام دهند. آزمایش پاپ اسمیر جزو آزمایشات مهم قبل بارداری می باشد که لازم است بانوانی که قصد اقدام به بارداری دارند و همچنین بالای 21 سال سن دارند در مدت گفته شده برای بررسی وضعیت دهانه رحم خود اقدام کنند. علاوه بر اینها در هنگامی که بانوان احساس وجود علائم مشکوکی در دهانه رحم کنند یا مشکوک به ابتلا ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) باشند، لازم است این آزمایش را انجام دهند.
ذکر این نکته ضروری میباشد که بانوانی که زیر 21 سال دارند این آزمایش برایشان ضروری نیست اما میتوانند در شرایطی خاص و بسته به نظر جراحی زیبایی زنان آن را انجام دهند.
علائم نیاز به تست پاپ اسمیر
ممکن است برخی بانوان به طور مرتب و در زمان گفته شده این آزمایش را انجام دهند اما به طور ناگهانی دچار علائمی خاص شوند که در این هنگام بانوان لازم است تست پاپ اسمیر را انجام دهند تا از مبتلا شدن به هر نوع عارضه ای جلوگیری شود. برخی از این علائم به شرح زیر میباشد:
- ترشحات غیر طبیعی واژن
- خونریزی یا لکه بینی خارج از دوره های عادی قاعدگی
- خونریزی در واژن در حین یا بعد از رابطه جنسی
- رابطه جنسی دردناک
در چه شرایطی میتوان این آزمایش را با فاصله زمانی کوتاه تر انجام داد؟
همانطور که در بالاتر گفته شد لازم است بانوان بالای 21 سال و به مدت هر 3 سال یک بار این آزمایش را انجام دهند. در برخی شرایط خاص متخصص جراحی های زیبایی زنان این آزمایش را با فاصله زمانی کمتر و یا حتی به صورت مکرر تجویز کند. برخی از این شرایط به شرح زیر میباشد:
- تشخیص سرطان دهانه رحم یا وجود سلولهای پیش سرطانی در آزمایش پاپ اسمیر قبلی
- ابتلا به عفونت HIV
- ابتلا به ویروس HPV
- ضعف سیستم ایمنی بدن به دلیل پیوند اعضاء، شیمیدرمانی یا استفاده مزمن از کورتیکواستروئیدها
- سابقه مصرف دخانیات
انواع روش های انجام این آزمایش
این آزمایش معمولا به دو روش انجام میشود که یکی از آنها اسمیر مستقیم که روشی مرسوم و سنتی میباشد. در این روش پزشک با برس مخصوص مقداری از سلول های دهانه رحم و مجرای واژن را جمع آوری کرده و بر روی اسلایدر شیشه ای قرار میدهد. سپس سلول های جمع آوری شده را برای بررسی به آزمایشگاه میفرستد.
روش بعدی که روش پاپ تین پرپ نام دارد نسبت به روش قبلی ارجح تر میباشد. این روش دارای دقت و حساسیت بالاتری میباشد. در این روش مانند روش قبلی سلول ها جمع آوری میشوند اما بجای قرار گیری بر روی میکروسکوپ یا اسلایدر شیشه ای آن را در داخل محلولی قرار میدهند و با دستگاه های مخصوص آن را مورد بررسی قرار میدهند.
جمع بندی
ما در طول این مطلب سعی کردیم تمامی نکات مهم در رابطه با تست پاپ اسمیر را برای شما بازگو کنیم. لازم به ذکر است که بافت واژن بسیار حساس بوده بنابراین لازم است برای انجام این آزمایش در انتخاب متخصص جراحی های زیبایی زنان خود دقت کافی را داشته باشید.